De Week van de Smaak vindt in Vlaanderen plaats van 13 tot 23 november maar in Heist kan je deelnemen aan activiteiten tussen 11 en 21 november. Er zijn activiteiten voor ieders smaak en voor iedere leeftijd.   Dit jaar staat de Week van de Smaak in het teken van duurzaamheid. Met de ‘duurzame verbeelding’ willen we samen met jullie zorg dragen voor het eten van morgen! We dagen je uit om tijdens de Week van de Smaak alleen duurzame, lokale, seizoensgebonden en bio-producten te gebruiken.

Op die manier kan je zelf je duurzame bijdrage leveren en je ecologische voetafdruk verkleinen.

Ontdek hieronder kort het programma en proef van ons aanbod. Het uitgebreide aanbod en meer info kan je terugvinden in de overzichtsfolder die je kan verkrijgen bij verschillende gemeentelijke diensten, horeca- en handelszaken. Ook op de gemeentelijke website kan je terecht voor meer info.

  • Proevertjestocht op 11 november
  • Lezing ‘Nieuwe meesters, magere tijden’ door Diane De Keyzer op 13 november in de bibliotheek
  • De burgemeester kookt met lokaal jong talent op 14 november in Heemerf Kaastrooimolen en Pandoerenhoeve
  • Tentoonstelling ‘Genoeg voedsel. Toch honger’ van 13 tot 22 november in de bibliotheek
  • Fototentoonstelling ‘Appetijt: eten in beeld’ van 13 tot 23 november in De Sporthal
  • Amigos door Gen2020 & T,Arsenaal op 16 november in Cultuurcentrum Zwaneberg
  • Koken voor mannen op 18 november door Landelijke Gilde Wiekevorst
  • Multiculturele proeverij op 19 november in de Heistse Kringwinkel
  • Het regent gehaktballen, film met diner voor grootouders en hun kleinkinderen op 19 november in CC Zwaneberg
  • Swingende culinaire rondleiding in de bib op 21 november

Voor meer info over de Heistse Week van de Smaak en het volledige programma kan je steeds terecht op de dienst Cultuurbeleid, An Vertommen, Kerkplein 15, 2220 Heist-op-den-Berg, 015 22 86 94, avt@heist-op-den-berg.be of www.heist-op-den-berg.be.

Meer info en inspiratie over de Week van de Smaak kan je ook vinden op www.weekvandesmaak.be